BETEENDE-
FYSIOTERAPI

 
Tjänster
 • Anamnes/Analys - Undersökning - Bedömning - Rehabiliteringsplan

  45 min.
  Från 500 kr
 • Styrka och kondition samt rörlighetsträning

  45 min.
  Från 750 kr
 • Tillgänglig online
  MI-samtal digitalt eller fysiskt

  30 min.
  500 kr
 • Rehab-Prehabperiod. Fysisk och digital uppföljning

  5 tim.
  Från 1000 kr/mån
 • Tillgänglig online
  Viktminskning + viktstabilitet inom hälsosam vikt och midjemått

  5 tim.
  Från 1000 kr/mån
 • Tillgänglig online
  Regelbunden uppföljning+sammanfattande vecko kvartal och årsrapporter.

  3 tim.
  Från 500 kr/mån
 • Träning med hög puls, Snabbhet, Matchlik träning, Rehab/Prehabträning

  1 tim.
  Från 800 kr
 • Längre uppdrag. Hyr/Prenumerera på Personlig Fysioterapeut

  10 tim.
  Enl.överenskommelse

 • 2 tim.
  Enl.överenskommelse

Terapitjänster

Fysioterapi - "Skadefri"

På ett strukturerat sätt hjälper jag dig genom hela rehabiliteringsprocessen. Från Anamnes/Analys - Undersökning - Bedömning - Rehabiliteringsplan - Uppföljning.
Mitt arbetssätt och synsätt grundar sig i evidensbaserade metoder och program från beteendemedicin, idrottsmedicin och psykologi(MI=Motiverande samtal och ACT=Acceptance Commitment Therapy).

Du kan välja på enskilda undersökningar och behandlingar eller att vi tillsammans jobbar långsiktigt med dina besvär utifrån ett indivduellt upplägg. Målet är alltid att hjälpa dig ha så långa  skadefria perioder som möjligt och vid skada hjälpa dig och din skadade struktur bygga upp och återfå den belastningstolerans som du och din kropp kräver.

Sjukgymnastik

Träning- "Grundtränad"

Att vara grundtränad innebär för mig att hålla en höglägstanivå inom träning över lång tid. Lägstanivån handlar om att komma upp minst det WHOs (Världshälsoorganisationens) rekommenderar kring fysisk aktivitet vilket innebär: 
-75-150 min Högintensiv träning/vecka eller -150-300 min Måttligt intensiv träning/vecka
och 
-2-3 Styrketräningspass där kroppens alla muskler och leder aktiveras.
Jag hjälper dig både med den praktiska träningen för att få din kropp att tåla den belastning som du och din aktivitet kräver samt skapa en träningsplan utifrån dina förutsättning som vi regelbundet följer upp. 

Att hålla i träningsbeteenden över lång tid är svårt och jag hjälper dig med det då stöttar och följer upp som grundinställning men känner du behovet av att ha någon som ger dig en spark framåt så kan jag också inta den rollen :)

Weight Trainer_edited.jpg

Viktminskning - "Viktstabil"

Viktminskning handlar om att vi tillsammans skapar en kostplan som passar dig. Målet är såklart att gå ner i vikt vilket generellt är den enklare delen. Den andra delen som är betydligt svårare är att vara viktstabil och hålla den nya hälsosamma vikten. Här får du fullt stöd att lyckas uppnå detta och göra en beteendeförändring som håller där dina nya vanor är hållbara över lång tid framöver!

Patient on Scale

Fysioterapi där du är: 
-Digitalt -Hemma- På Padelbanan

Något jag själv saknat när jag varit skadad är regelbunden uppföljning. Därför erbjuder jag just det i form av att på ett strukturerat sätt följa upp genom digitala samtal, uppföljningar och vecko- kvartals- och årsrapporter. 
Jag individanpassar och skräddarsyr även upplägg utifrån önskemål. Exempel på vad du kan välja på är föreläsningar inom skador,  träning, rehabilitering, coaching och beteendeförändring.
Du kan också prenumerera på din Personliga Fysioterapeut där du väljer under resans gång på var och vad just du behöver i form av behandling, träning eller motivation. Jag kan också följa med dig och analysera och träna dig vid din specifika aktivitet såsom t.ex. på Padelbanan.
Möjligheterna är oändliga och att jag arbetar digitalt gör det möjligt för dig ta del av tjänsterna oavsett var i Sverige eller i världen du befinner dig!

Senior Sjukgymnastik

Tack för ditt meddelande!

A4172907-8209-4BA2-998C-CB96863E1F20_edited.jpg

Om mig

Anders Nikkarinen, Leg.Fysioterapeut

Jag heter Anders Nikkarinen. Jag är utbildad Fysioterapeut samt har en fil.kand inom Idrottsvetenskap. Jag har arbetat i många år inom träning och hälsa som tränare, ledare, coach, lärare och fysioterapeut på allt från idrottsgymnasium, idrottsförbund, privat företag till olika föreningar. 

Till mina utbildningar och yrkeserfarenheter har jag också många års erfarenhet både som tidigare elitaktiv idrottare inom främst fotboll men också inom bandy och tennis. En allvarlig korsbandsskada i samband med match med IK Sirius samt följdskador ledde till att fotbollskarriären tog slut. Skadorna ledde dock till ökat intresse för rehab och hälsa samt optimalt omhändertagande då

jag tycker jag saknade en systematisk plan och uppföljning genom rehabprocessen . Därför vill erbjuda just den systematik som jag tror på och  som även forskningen visar. 

De senaste åren har jag coachat fler än 1000 klienter inom hälsa och träning att tillsammans gå ner över 10000 kg = 10 ton(!) i vikt och samtidigt arbeta med beteendeförändring för att hålla vikten. Jag hjälper dig uppnå en hälsosam livsstil och vikt samt att uppnå besvärsfri funktionsförmåga och jobba med beteenden som hjälper dig att hålla en höglägstanivå inom träning i förebyggande syfte.

Jag kommer från och med oktober att öppna mottagning i Every Padels lokaler, Söderforsgatan 1, Librobäck, Uppsala. I lokalerna finns ett toppmodernt gym som heter Träningscenter Uppsala. Där kommer jag jobba tillsammans i ett team av otroligt kompetenta människor och personliga tränare med lång erfarenhet, som erbjuder allt från yoga till fysträning.

Jag är så glad och stolt över att ha uppnått en dröm att öppna mottagning på ett riktigt drömställe! Nog om mig nu för på mottagningen kommer det handla väldigt lite om mig utan fokus är på dig och dina mål och drömmar som vi uppnår tillsammans. Vilken är din dröm? Jag är genuint nyfiken och vill verkligen veta svaret på den frågan.

Hör av dig om du vill veta mer om mina tjänster eller vill boka tid direkt så sätter vi igång! 

E-post: beteendefysioterapi@gmail.com

Varmt välkommen! 

Hälsningar Anders

 
Physiotherapy

Jag finns här när du behöver mig

Vad säger andra om Anders?

”Proffsig. Ödmjuk. Lugn. Lyssnande och empatiskt förhållningssätt. Förtroendeingivande. Helhetssyn. Humor. Medkänsla”.

Kontakta mig

Jag finns här när du behöver mig. Ring mig idag för att boka en tid eller använd kontaktformuläret här nedan så hör jag av mig till dig så fort jag kan.

073-9335363

Tack för ditt meddelande!

fullsizeoutput_32d2_edited.jpg

Erfarenheter

Tidigare elitfotbollspelare som spelat i en mängd olika fotbollslag både i Sverige, bland annat Sirius,  och även utomlands. Fortfarande aktiv bandyspelare på motionsnivå och största merit är ett ungdoms SM-guld med Sandvikens AIK. Var också en lovande tennispelare som ung.

Har därefter arbetat och utbildat mig inom idrott, hälsa, coaching och fysioterapi. Har också erfarenhet av en mängd olika skador där den allvarligaste är en korsbandsskada så fick elitfotbollskarriären att ta slut.

Physiotherapy
press to zoom
Child Physiotherapy
press to zoom
Weight Trainer_edited.jpg
press to zoom
Senior Physiotherapy
press to zoom
Physiotherapy
press to zoom
33F63CE6-BAA3-4479-A890-1B2974D38C0C.jpeg
press to zoom

Resurser/Dokument

Ladda ner
IMG_0299.PNG